Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

söndag 31 januari 2010

Ny kattsand


Har köpt en ny kattsand som jag tycker är ok, den har nästan samma standard som pussy kattsand som man kan köpa på Konsum och Coop, men denna är nästan vit och en säck innehåller 20 kg till skillnad från pussy som finns i 5 kg och 10 kg påsar. Denna sand som heter Felicia kostar ungefär lika som pussy i kilopris. En annan sand som jag gillar är Golden gray, men den säljs inte där jag bor.
Har man fått en kattkul ska man inte använda några av dessa sander, för de är klumpbildande. Har man en kattkull med ungar ska man ha icke klumpande sand, eftersom kattungar stoppar sand i munnen och äter lite av den i början när de lär sig gå på lådan. Klumpande sand kan fastana i tarmarna på dem och orsaka skada. När kattungen blir lite större kan man använda klumpande sand. När en kattunge är leveransklar så är den tillräckligt stor för klumpande sand om man vill ha det. Jag tror de flesta föredrar klumpande sand till innekatter. Det är mer praktisk och man slipper tömma hela kattsandlådan var och varannan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar