Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

söndag 14 februari 2010

Kloklippning och omvårdnand

Lilla Gucci är nu uppe hos Susanne och träffar Rocky, förhoppningsvis blir hon dräktig, men det är inte helt säkert att han klarar av sin uppgift ännu, han är nämligen ovan och måste kanske öva ett tag innan han lärt sig hur han ska göra.
I går var jag uppe och klippte klor hos Sussie på hennes katter, hon ser så dåligt att hon är rädd att klippa fel, så jag hjälper henne då och då. Det är inte så svårt att klippa klorna på en katt om den inte är väldigt grinig och sprattlar. Men om man talar lungt till katten kan man ibland distrahera den. Katter som går inne måste man klippa klor på, går de ute kan man låta bli. Framtassarna ska man klippa på katten men baktassarna kan vara som de är, katten använder ju mest framtassarna att kloa med och de är vassast.
Sussies lilla Fiona har börjat äta mat nu, hon har varit hos veterinären för FIP, som vissa katter utvecklar och kan dö av, dom tur är är det inte så vanligt och lilla Fiona klarade sig. Sussie har tvångsmatat henne med lite uppvärmd grädde i som hon sprutat ner i halsen på henne med en avmaskningspruta. Jag tror det var bra, så slapp hon bli uttorkad. Hon måste ha lite mat och vätska för att få aptit.
Annars är allt bra för alla katterna.
Baby och Fernando blev orentligt genomborstade i gårkväll och fick öronen rengjorda. Katterna är olika Fernando har inte så mycket skit i örongen, men baby brukar ha massor. Nu ska jag ge dem lite specialfoder med extra näring som att de får starka kattungar. Har köpt en del när vi var hos veterinären. De blir bortskämda, skulle nästan kunnat haft det själv som leverpastej på mackan, men jag föredrar ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar