Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

lördag 26 juni 2010

Lille Ipod


Lille kisseponken Ipod är väldigt söt, han har mellanblå ögon som kommer att bli väldigt häftiga till hans bruna mask när den är helt utväxt. Markeringarna på tassarna ser väldigt bra ut. Kattungarna växer snabbt och är ganska stora nu. I Onsdags blev alla katterna i katteriet avmaskade. Tvi vale tyckte kattungarna om det. Småkissar avmaskas med Banminth som är lite mildare, medan de stora katterna avmaskad med Axilur som är för vuxna katter och starkare. Dagen efter var det bara att tömma och desinficera kattlådan. Här blir det många Avmaskningar per år. Om någon månad ska Gucci ha kattungar och efter det blir det ytterligre avmaskningar så därför gör jag bara två avmaskningar per kull, så att inte maskarna blir resistenta.
Just nu ligger hela skaran och sover på min säng i sovrummet, endast Fernando är med mig. Han ska få ett piller mot stril i kväll. De funkar ganska bra, om han inte spottar ut det utan att man märker förstås. Baby får inte bli dräktig förrän nästa år nu, så hon måste ta det lungt. Det ska bli spännande med Guccis kull. Det blir den första hon får och vi har ännu inte sett någon kull från Lille Rocky.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar