Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

fredag 9 juli 2010

Fina Ipod


Ipod har så fina markeringar, jag tycker att de är nästan perfekta. Tror han kanske kan vinna några priser på utställning om han fortsätter att utvecklas bra. Det beror också på domarna i tävlingar och vad de har för bild av hur en riktigt fin birma ska se ut, olika domare har olika ideer. En del vill har riktigt mulliga med korta ben och rundat huvud medan andra kanske är mer intresserade av en distinkt ögonfärg och tjock päls.
Ögonfärgen på Ipod är vackert mellanblå utan något annat inslag, han kommer bli väldigt vacker när han blir vuxen och masken har utvecklats. Pälsen vet jag inte ännu hur den kommer att bli, jag tror inte att den lika tjock som pappas, men den blir nog tjockare än mammas i alla fall. Om man ger katten lite vitaminer blir pälsen ofta mycket tjockare, det kan man tänka på om man vill ha den på utställning. Likaså är det viktig att kamma eller borsta pälsen så att det inte blir några tovor. Tovor i pälen börjar klia i skinnet på katten, de blir fulla med bakterier och annat som inte är bra och njurarna kan påverkas. Om katten får för stora tovor måste man åka till veterinären och raka av dem. Det är trots allt inte svårt att kamma dessa katter, de gillar att bli ompysslade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar