Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

onsdag 7 juli 2010

Lille Ipod


Idag har katterna fått välling, de har också sprungit runt och busat. De är vid det här laget så gott som rumsrena, men en och annan olycka händer när man inte hittar sandlådan i tid. Om man har två våningar ska man alltid ha minst en låda på varje plan, detta gäller även om man har en vuxen katt.
Ipod är en söt liten brunmaskad hane. Hans mask kommer att bli ännu mer markerad med tiden. ungefär två år tar det innan hela masken är utväxt. Pälsen blir tjockare och masken kan bli ännu större när man kastererar en katt. Om man kasterar blir katten också lugnare och lite tjockare. Hanar brukar bli väldigt fina och ståtliga. En okastrerad hane brukar strila ner när den blir könsmogen och sätte i gång och vråla efter honor. En okastererad hane brukar ha fettsvans, pälsen på svansen blir flottig och ser inget vidare ut, detta brukar försvinna när man har kastrerat honom.
En kastrering av hankatt är ett relativt lätt ingrepp och man kan ta hem honom samma dag. Man bör vänta med att kastrera honom tills huvudet har vuxit klart eftersom det slutar att växa sedan, det brukar vara ok att vänta några månader från det att hanen blivit könsmogen, efersom de oftast inte kommer på att det är häftigt att stila förren efter några månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar