Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

tisdag 2 november 2010

Burar


Skulle fota mina burar i går, då kom Fernando och ville vara med, han kund dock inte hålla sig still så det blev en massa suddiga bilder, men här lyckades jag få med honom när jag stängde till buren lite. Han gillar att gå in i buren och se vad som finns där och känna efter hur de känns att sitta där. Birmakatter är ju väldigt sällskapliga och nyfikna, så vad man än sysslar med så kommer de efter ett tag och undrar med man håller på med och vill kolla läget.
Jag har två burar som jag har annonserat ut på Eniro eftersom jag inte behöver ha så många burar. Däremot behöver jag skaffa en bur eller transportväska som är godkänd på flyg, att ha i kabin. Har kollat med Sky ways som trafikerar linjen mellan Halmstad och Stockholm. Kraven varierar och just nu så får väskan inte vara mer än 20 cm hög, det blir trångt för lilla kissen. Som tur är tar det inte mer än 1 timme och 10 minuter till Stockholm, så jag tycker nog att det är bättre för katten än att skumpa på ett tåg i 7 timmar och även vänta in ett tågbyte eller två. Mina katter har inte så mycket emot trånga utrymmen som man kan tro, Baby lägger sig gärna i min byrålåda bland strumporna om den är bara lite öppen och där kan hon ligga i flera timmar. Jag förmodar att hon tycker det är mysigt, men det är väldigt trångt och man får hålla koll så att man inte stänger in henne.
Jag har sett flera fina transportväskor, men en del är väldigt dyra och fina, men jag tror inte det är själva priset som avgör om en väska är bra faktiskt. Det finns en massa dyra saker att köpa, men kanske är mer snobbigt än nödvändigt. Visst jag gillar också lite bling ibland, men det är viktigare att ta hand om katten ordentligt och se till att den får saker den behöver än t.ex. en jättedyr väska. När jag ändå var runt och kollade hittade jag en ny annonsida som heter http://djurplatsen.se där la jag också in annons om burarna och på småkissarna som blivit riktigt stora teddybjörnar nu. Idag ska kissarna få kyckling till lunch, men först ska jag ta och gå ner och handla lite, jag behöver ny kattsand. Pussy kattsand har de på konsum och det är bra för man kan lätt få tag i det. Pussy var den första kattsanden jag använt och har använt massor av andra sen dess, men mina katter tycker bäst om pussy, så det får bli den sanden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar