Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

tisdag 9 november 2010

ID registret


Den blåa blanketten som man får med sig när man köper en katt av mig, bör man skicka in till svenska kennelklubben. Där registrerar de kattens chipnummer med dina uppgifter. Det är bara att sätta på ett frimärke. Det kostar 130:- att registrera katten och då är chanserna goda att man får tillbaka sin kisse, förhoppningsvis vid liv. Du kan göra en polisanmälan där du lämnar chipnummer också med en beskrivning av katten. Även om du inte gör en anmälan och katten upphittas så kan man spåra ägaren. Det är svenska kennelklubben som handhar detta register och vill du veta mer så kan du gå in på www.sk.se .
När katten chippas så sätter man ett litet chip i nacken med en spruta. Veterinärerna har en liten apparat som kan avläsa chippet sen. Om veterinären inte hittar chippet i nacken, så kan det bero på att det kan ha vandrat. När jag var sist med Fernando hade hans chip vandrat ner och satt vid bringan nästan, så det kan man tänka på om man inte hittar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar