Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

tisdag 23 november 2010

Ikaros och vad man behöver till kissen


Lille Ikaros på bilden är väldigt snäll. Han är också väldigt nyfiken som birmakatter brukar vara, han håller koll på mig så fort jag går till köket och lagar mat. Han kollar vad jag gör och om det kanske kan trill ner en munsbit någonstans. Han är också väldigt lekfull och leker med brorsorna rätt ordentligt.
Jag har tänkt på vilka saker man bör ha till kissen när man köper hem en katt. Man behöver ha en kattsandlåda och kattsand. En bra sandlåda har kåpa så att katten kan sitt i lugn och ro, dessutom så skvätter det inte på govet då. Kattsand rekomenderar jag Pussy, det gillar katterna för det är mjukt för tassarna, finns på konsum eller Ica. En klotång är bra att ha, för klorna blir snabbt rätt långa. En bra klotång för katt är liten och smidig, Ö&B brukar ha en del småsaker till katter som är bra. Mat och vatten skålar kan man använda vanliga skålar man har hemma eller köpa allt från billiga till jättedyra. En liten klösbräda behövs till att börja med. Man kan också köpa en jätteståtlig, det finns alla varianter man kan tänka sig. Tradera säljer ibland klösbrädor som man kan buda på, de kan vara rätt billiga i förhållande till handelns priser. En kattbädd kan vara bra, men om katten får ligger den gäran i din säng. Kattbäddar finns också en hel del olika varianter, men man kan vänta med det med, man behöver inte köpa allt på en gång. Transportbur är bra att ha. Man kan också köpa en transportväska, då är det bra att köpa en som är godkänd för flyg om man skulle vilja ta med kissen någon gång när man flyger. De väskorna kan kosta en del om man vill ha en fin, så man kan vänta lite med det och låna en bur till att börja med. Foderbilen kan leverera mat, sand och annat fram till dörren mot en liten summa, om man själv inte har bil och behöver den servicen, själv har jag allt inom räckhåll och drar hem det mesta i min shoppingvagn. En borst till katten kan vara en vanlig plastborste med rundande piggar, en hårborste alltså, sån som man själv kan använda, det gillar mina katter i alla fall.
Kattshampon, vitaminer och leksaker finns billigt på Ullared. Vill man handla kul leksaker och utställningschampon finns det en hel uppsjö i djuraffärerna och det är kul att gå dit och handla. Leksaker finns det också billiga och kul för katten i djuraffärerna. Små luddbollar brukar katter gilla t.ex. och leksaksråttor.
Någon burk mat är gott att ha hemma till kissen när den kommer så att den blir bjuden på en god middag. Lämpliga bukar kan vara kattmatsburkar med sardiner eller coops anka hjärta. Man kan också se om man hittar kycklinghjärtan som man lagar i ordning, finns på Ica här där jag bor och man kan be sin Ica handlare ta hem. Katten blir jättglad, men ge inte för mycket får då kanske han lägger en kladdis sen. Lagom är bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar