Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

tisdag 7 december 2010

Varning!


Banankartoner är farliga för kattungar. Bananer som är besprutade har så mycket gifter i sig från bananerna som är en av de frukter som är tyngst besprutade. Bananer är odlas i monokulturer dvs de odlas i massor i vissa landsområden som är specialiserade på just den frukten. Detta gör att risken för skadedjur ökar och man besprutar dem väldigt hårt och dessutom är bananer utsatta för ganska mycket angrepp, det finns även banan ormar som är giftiga, därför gasar man bananfälten med.
Banalådor är väldigt populära att använda till allt möjligt eftersom de är bastanta och så, men kattungar som läggs i banankartonger kan dö. En katthona som man bereder ett bo till ska inte ha en banankartong, bättre att ta en kartong som man vet har innehållit något som inte är besprutat. En kartong kan man med fördel ställa på hög kant till honan, så löper ingen kattune risken att trilla ut och bli nedkyld. Det händer att nyfödda kattunar får lunginflammation och dör. Något som är bra är att ha ett värme element eller en värmedyna som man lindar in en filt runt och lägger kattungarna på om man har det kallt inne och kattungarna föds på vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar