Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

söndag 31 januari 2010

Baby löper nu


Men hon får inte bli dräktig ännu. Nästa löp är ok. Jag hoppas att allt ska gå bra denna gång och att hon får fler än två kattungar nästa kull. Det har varit lite jobbigt att lyssna på hennes jamande nätterna igenom här nu denna veckan som gått. Förhoppningsvis löper hon om tre veckor igen och blir då dräktig så att här bli lugnt. Jag vill inte ge för mycket p-piller till mina katter så om de låter bli att löpa på vintern naturligt så är det bra. Om man låter lyset vara tänt på nätterna så kan löpning starta tidigare än vanligt och kanske kan det vara så att katterna har blivit lite påverkade av att jag suttit uppe och pluggat. Men det är ok, jag har satt honorna i köket vid klockan 21-22 på nätterna och släckt ljuset där för att de inte ska komma i löp, tycker det är onödigt och bättre än att ge dem p-piller. Men nu blir det ljusare och de kommer ändå att löpa. Gucci löpte förra veckan och ska paras om två veckor med Rocky, den nya hanen.

Ny kattmat


Jag har hittat ett nytt foder som ska vara minst lika bra som Royal Canins. Detta foder heter Bästis och finns i två smaker, lax med kyckling och nötkött. Det är ett svensk tillverkat torrfoder och här i Hylte har flera som har katter börjat använda detta. Det är Thomas Magnusson som säljer detta foder till ett pris av 300 kronor för 15 kilo. Hans företag heter TMAC AB och ligger på Hantverksgatan 2 i Hyltebruk bakom Lantmännen. telefonnummret är 0345-40222.

Ny kattsand


Har köpt en ny kattsand som jag tycker är ok, den har nästan samma standard som pussy kattsand som man kan köpa på Konsum och Coop, men denna är nästan vit och en säck innehåller 20 kg till skillnad från pussy som finns i 5 kg och 10 kg påsar. Denna sand som heter Felicia kostar ungefär lika som pussy i kilopris. En annan sand som jag gillar är Golden gray, men den säljs inte där jag bor.
Har man fått en kattkul ska man inte använda några av dessa sander, för de är klumpbildande. Har man en kattkull med ungar ska man ha icke klumpande sand, eftersom kattungar stoppar sand i munnen och äter lite av den i början när de lär sig gå på lådan. Klumpande sand kan fastana i tarmarna på dem och orsaka skada. När kattungen blir lite större kan man använda klumpande sand. När en kattunge är leveransklar så är den tillräckligt stor för klumpande sand om man vill ha det. Jag tror de flesta föredrar klumpande sand till innekatter. Det är mer praktisk och man slipper tömma hela kattsandlådan var och varannan dag.

Bäst i test


Detta foder har blivit bäst i test och finns att köpa på Konsum eller Coop. Det är Catz torrfoder med lax. Jag tycker det verkar bra och mina katter har fått prova det. Man köper det i 1 kilospåsar och jag kommer att använda det då och då för att varva med det andra torrfodret jag köper. Det är ju lätt att bära hem och kan vara bra om en stor säck håller på att ta slut. Dessutom är det kul för katterna att variera sig lite.

lördag 23 januari 2010


Gucci har börjat löpa, men det är hennes första löp och hon får vänta med att bli dräktig till nästa. Tänkte låta henne para sig med Rocky. Eftersom Rocky är en oerfaren hane kanske det inte lyckas på första försöket heller så det kan dröja ett tag innan hon blir dräktig. Baby får paras igen efter 10 februari, men det kan dröja längre innan hon löper.

lördag 16 januari 2010

Rocky


Hämtade vår ny hane i katteriet. Jag och Sussie som har Noveaus katteri har honom tillsammans och han får bo hos Sussie, eftersom lille Fernando redan bor här och är herre i huset. Kom hem med honom i sent i gårkväll.

I tyringe

videoPå promenad med Petras hundar i Tyringe. Det är fem cockrar där fyra av dem tillhör Petras Kennel. Valpar förväntas senare i vår. Cocker går väldigt bra tillsammans med katter.

Kom hem i går från Petra som har kennel, lilla kissen Ester heter Flankeus Hope i stamtavlan och är från den sista kullen i mitt katteri. Hon är blåmaskad och jättesöt. Hon var väldigt framåt när hon flyttade och leker och busar nu mera glatt med hundarna. Hon verkar trivas väldigt bra, jag förmodar att hon är bossen i hemmet.

måndag 11 januari 2010


En bild på lille Fernando, han har varit pappa katt till mina och Sussies kattkullar tidigare. Fernando är en chokladmaskad birma kille som gillar att gå runt och vakta sitt revir, om någon saknas så springer han runt och vrålar. Jag ger tabletter mot stril, de funkar som kemisk kastrering ungefär.
Lille Fernando gillar sina kattungar och leker glatt med dem. Jag har tänkt att han och Baby ska få en kull till nu i vår 2010.

lördag 9 januari 2010


En bild på lilla Gucci född den 31 Januari 2009. Hon är en lilamaskad hona som kommer att stanna i mitt katteri. Lilla gucci gillar att leka och ha skoj. Hon är nyfiken och snäll. Hon var väldigt busig som liten och bet i alla sladdar hon kunde hitta, hon drog med småsyskonen och lärde dem en massa kul bus med. Men nu har hon lugnat ner sig lite och gillar att sitta bredvid i soffan och spinna och bli klappad, tidigare gillade hon att bita i fingrar och tår med.
Gucci har ärvt pappa Fernandos fina tjocka päls och har fina ljusblå ögon. Hon har noll procent inavel och hon kommer att en kull kattungar i år nu hade jag tänkt. Jag kommer att köpa en ny hane, som jag ska ha tillsammans med Sussie som har Noveaus katteri, vi samarbetar nämligen.