Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

måndag 25 april 2011

Börjar äta


video


Idag har de fått smakportioner. Egentligen skall man vänta tills de är tre och en halv vecka innan man börjar, men Justice verkar som hon är väldigt hungrig och mogen för att börja med vanlig mat, så jag började ge dem idag. Justice äter bra redan nu, medan Juvel bara smakade lite. Juvel väger ca 30 gram mer än Justice, hon diar bra och håller sig i närheten av mamma, förmodligen är hon ganska mätt med då.


I dag tog Justice sin första promenad. Hon är som sagt väldigt framåt även om hon väger minst. De har blivit matade med Royal Canins baby cat instinktive som man kan köpa på djuraffären för ca 60 kronor, då får man ett paket med fyra stycken små burkar. Denna är en ultra soft mousse som heter 1st age easy start. Moussen blev väldigt populär även hos honorna. Den luktar gott och gillar man leverpastej så kanske man hade kunnat använda den att bre på mackan med.


Jag har inte börjat ge någon Anderssons välling till denna kull. Jag var nere i affären i Fredags och kollade efter osaltat smör, men det fanns inte i någon av matvarubutikerna är, det var slutsålt. Så eftersom de börjat äta den goda moussen och jag har minst åtta förpackningar av och de dessutom har en hel del vanlig välling kvar att göra slut på så blir det ingen Anderssons välling till denna kull. Den vanliga kattungevällingen för stödmatning är av mycket högre kvalitet än Anderssons välling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar