Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

torsdag 2 juni 2011

Lilla Justice

Försökte ta lite mer fina bilder idag, Justice var verkligen på fotohumör, hon poserade riktigt ordentligt och hade kamerakontakt. Här ligger hon på en lila snusnäsduk.
Både Justice och Juvel var inne en tur i vardagsrummet och busade med morfar Fernando. Fast kattungarna blev rädda för sin nya kattleksak när jag försökte att ta locka fram dem, de sprang och gömde sig istället. Nu är de med mamma och mormor i sovrummet igen. På natten sover de tillsammans i köket. Fast de har blivit riktigt kavata och klarar det mesta en stor katt klarar nu, men fortfarande diar de och även om de busar och verkar kaxiga, så vill de tillbaka till mamma efter ett tag och ligga hos henne och mysa.
Baby har börjat löpa. Tidigare har hon nöjt sig med att hjälpa till att ta hand om kattungarna, men nu tycker hon att de ha blivit tillräckligt stora för att hon skall skaffa en egen kull. Baby kommer att få en egen kull senare i höst, jag vill nämligen inte att hon är högdräktig när jag åker bort några dagar i Augusti. Honorna blir oroliga om man försvinner när de är högdräktiga, så jag planerar deras dräktighet så att de slipper oroas för mycket. Förlossningarna brukar gå bättre om de känner sig lugna.
Kanske skall även Gucci få en till kull i höst, sen får hon vila ett år tror jag, till nästa gång. Det gick väldigt bra med denna dräktighet för Gucci och hon hade lätt för att föda kattungarna så vi får se om hon blir dräktig igen i höst.
I morgon bär det av till veterinären med kattungarna och Gucci, de skall få vaccineras då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar