Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

fredag 1 juli 2011

Djursjukhuset

Djursjukhusen är dyrt att besöka, jag brukar alltid ha en vetrinär som har en privatpraktik att gå till om det gäller småsaker. Djursjukhuset går jag endast till om en katt behöver röntgas eller om det skulle hända något så att katten skulle behöva läggas in med dropp. Privata veterinären har inte röntgenutrustning och lägger oftast inte in katter över natten. Djursjukhusen har en massa resurser som inte alltid behövs och som en vanlig veterinär kan utföra. Djursjukhuset har också massor av personal. Jag tycker att man gott och väl kan ha en ordingare veteriär som man tar sitt djur till och kontaktar om något händer, händer det något allvarligt så får man ta djuret till djursjukhuset.
Djursjukhusen är väl utrustade och har också en shop där man kan handla specialfoder som inte vanliga djuraffärer har. Om jag följer med någon till djursjukhuset brukar jag passa på att handla några förpackningar specialfoder sensitivie mat som håller ganska länge och ha hemma fall katten skulle må dåligt, eller bli sjuk.
Det finns mycket man kan göra själv med om katten blir dålig. blir katten magsjuk, vilket kan hända i bland, om den tar en äcklig fluga med mycket bakterir på eller ha bitit hål i soppåsen och ätit eller bara blivit smittad ute med någon magsjuke bakterie. Det är kokt ris och fisk som gäller då, oftast blir katten då bra, men om det inte ger sig får man kontakta veteriär. Katter kan också bli förkylda. Har inte hänt här, utom Baby som blev lite nysig och hostig en gång för mycket länge sen efter att hon suttit i vädringsluckan en viter och nosat, det gick över av sig själv. Katter kan också få urinvägsinfektion, botar man med en kvarts c-brus i dricksvattent. Blir det inte bra så måste man också kontakta veterinär, men tar man det tidigt så brukar det vända.
Som sagt, det är bra att lära sig små hälsoknep, istället för att betala dyra pengar hos djursjukhuset om något händer. Oftast mår dock katterna bra, var bara försiktig med busig kattunge och släpp dem inte ute själva. De bör ha sele om de skall följa med ut en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar