Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

fredag 17 augusti 2012

Leksaker

Alla kattungar och hundvallpar älskar att leka i denna typ av tunnel. Just denna har jag köpt billigt på Ullared. Det är en jättekul leksak som de verkligen uppskatter. Likaså har jag en råtta på spiral som kattungarna älskar, men de stora katterna leker inte alls med den. Mina stora katter gillar tulleln med, den är jättekul. Katter gillar saker att krypa in i och sitta och spana. De gillar att ligga högt. Att köpa en klösbräda med höga hyllplan där de kan ligga och se ut över rummet är jättebra, tradera brukar ha en del såna man kan buda på.
 Sånt som luktar kattmynta är bra, likaså leksaksråttor. Mjuka lite luddiga bollar och sånt som prasslar gillar de med. Leksaker med fjärdrar som man har i snöre är något av det roligaste som finns för en katt. Laserpekare är jättebra att jaga, men lys den aldrig i ögonen på katten.
  Variera leksakerna. Ha gärna leksaker i en låda och låt dem ha några i taget att leka med, katten tröttnar efterr ett tag på en och samma leksak, då kan man byta till en ny intressant leksak.
  Det man ska vara försiktig med är leksaker som är ömtåliga och där bitar kan lossna. Trådar och snören skall man inte låta katten leka med, de kan börja tugga i sig dem och det kan fastna i tarmarna och döda katten. Likaså barnleksaker som lego, som har vassa kanter kan bli kattens död om den sväljer det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar