Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

måndag 3 september 2012

Päls och mask

Lilla Kitos putsar sin fina päls, de börjar bli rätt pälsiga nu. Masken växer ut mer och mer. Normalt brukar en birmakatt inte vara fullmaskad förrän den är tre år gammal. Kitos och Kassandra är lilamaskade. Lila mask är en ljusare variant av choklad mask. De lila maskade har liksom en violett nos och ett slags rosa skimmer över sig till skillnad från en blå. Pälsen blir ofta väldigt ljus och fin utan inslag av annan färg. De blåmaskade är en ljusare variant av brunmaskad. De blå maskade och brunmaskade brukar ha lite inslag av maskens färg i pälsen, men de choklad och lilamaskade har oftast helt off-white päls som är jättevacker.
Maskfärgen växer runt nosen, på öron, svans och ben. Den blir mer och mer markant. Jag vet inte men tror att den även kan bli ännu bättre färg om man kastrerar kissen. Om man kastrerar en katt så blir den oftast lite tjockare och får dessutom en väldigt mycket kraftigare päls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar