Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

torsdag 11 oktober 2012

Struktur tapet

Klösbrädor finns i alla varianter och storlekar. Jag har haft många genom åren. Katterna älskar dem. Den varianten som är på bilden har jag också haft. Det är bra om man har ett hörn i sin bostad där katten gärna går på med klorna. Nästan alltid om det är strukturtapet gillar katter att klösa på dem i hörnen. Strukturtapen är en tapet som är lite knottrig eller bucklig. Det finns även lösa hörnklösbrädor att köpa i djuraffären.
  Jag har haft en stor klösbräda i vardagsrummet som nått ända till taket, med tiden slits den och man får plocka bort delar. En ny stor klösbräda från golv till tak kan kosta runt 3000 kronor, men har man tur kan man buda på en från tradera och få billigare. Lite halvstora klösbrädor får man för runt 500 lappen. På Ullared kan man hitta väldigt billiga klösbrädor då och då. På Ullared har de ofta massor av bra saker till katt, liknande det som finns i djurbutik. Även Ö&B har lite kattsaker med.
  Man uppfostrar lättast sin lilla kisse genom att visa den att det är klösbrädan som gäller om den försöker att kloa på någon möbel, när katten fattat, så visar dens stolt upp vad den lärt och då skall man berömma den. Man kan sätta kattmynta på klösbrädan, finns på flaska att köpa. För att katten skall låta bli att kloa på annat kan man sätta lite citron yes på, katter gillar inte citrondoft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar