Welcome to Flankeus Sacred Birman

I have a small cattery with Sacred Birman cats. Occasionally there are kittens. Here you can see and read about my cat in Swedish.

fredag 9 november 2012

Rocky kvar

Lilla Rocky är fortfarande kvar, detta är en gammal bild där han har vinterpälsen på. Några har hört av sig och varit intresserade av honom. Han är ju jättefin, men som sagt, han kräver sitt eget revir och jag vill att han får ett permanent hem.
  Eftersom han är stor och stark så kan han nog gå ute, men då måste han kastrereas annars kanske han försvinner och parar alla honor i området, vilket inte är så bra. Kattklubben vill inte att raskatter parar de naturliga huskatter som hör hemma i vårt klimat och natur. Vissa raser är starkare än våra vanliga huskatter och kan kanske utmana vår natur, kanske tar de varenda fågelunge i kvarteret. Andra raser är lite klenare och överlever kanske inte de kallaste vintrarna som vi kan få här i Norden.  Det är ingen bra ide att låta dessa importerade raser sprida sina gener här i det vilda, med andra ord. Visst händer det ibland att en och annan katt gör det, men vi skall försöka ta lite ansvar och försöka förhindra sådan okontrollerad avel.

En annan sak är att eftersom Rocky är en avelshane i sina bästa år, så tror jag att han även skull klå upp en okasterad hane, Rocky blir kanske lungare när han blir en äldre förståndigare katt och får själv bli kastrerad. Just nu vill Rocky bara fram och ha honor och inga konkurrenter över huvud taget. Att bli dragen i svansen gillas inte heller, så småbarn är inget bra sällskap för Rocky som vakar över sin ståtliga svans. Han vill vara herre på täppan helt enkelt.
  En stor utebur skulle han säkert gilla att sitt i ibland om det finns, annars går en ganska stor lägenhet eller villa bra. Får man gå ut i sele ibland blir man också glad.
 För övrigt är killen i bra form, han har fina tänder och ögonen var ok i morse. Jag ger honom dock ögondroppar just nu för att bygga upp höger öga som rinner lite och det såg fint ut i morse. Killen har bra aptit, men är lite ostimulerad i mitt tråkiga hem, där han inte har tillräckligt med utrymme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar